Αίγυπτο Φαλάφελ

o    1/2 κιλό ξερά  ρεβίθια ξεφλουδισμένα

o    2 πράσσα ψιλοκομμένα

o    1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

o    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

o    3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

o    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

o    1/2 ματσάκι δύοσμο ψιλοκομμένο

o    1/2 ματσάκι φρέσκο κόλλιανδρο ψιλοκομμένο

o    αλατοπίπερο και κύμινο κατά βούληση

o    1 αυγό προαιρετικά

o    1/3 κουταλάκι σόδα

o    λάδι για το τηγάνισμα

Παρασκευή

1.    Αφήνουμε τα ρεβύθια από βραδύς για να μουλιάσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε.

2.    Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το αυγό και τη σόδα και τα βάζουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 10′ περίπου ή τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.