Ινδία

Biryani
Είναι ένα αρωματικό ρύζι, μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα -κυρίως με σαφράν– και μαριναρισμένο κρέας, κυρίως κοτόπουλο ή αρνί. Θα μπορούσατε να το μαγειρέψετε κι εσείς σε κάποιο οικογενειακό γεύμα, ενώ τρώγοντάς το θα νιώσετε σα να έχετε ταξιδέψει σε κάποια μακρινή ινδική πόλη.

 Chole bhature
Πρόκειται για ένα πιάτο με πικάντικα, πασπαλισμένα με κάρυ, φασόλια, το οποίο σερβίρεται με naan (σαν τηγανόψωμο που καταναλώνεται αντί για ψωμί, όπως και το roti). Είναι ιδανικό για ένα αργοπορημένο κυριακάτικο πρωινό, που θα ανανεώσει τους γευστικούς σας ορίζοντες.

 Nethili varuval
Οι πολύ οικείες μας αντζούγιες, βουτηγμένες όμως, σε μία πάστα από κουρκουμά και κόκκινες πιπεριές, περασμένες από το τηγάνι. Είναι ό, τι πρέπει για ορεκτικό, αν έχετε όρεξη για κάτι τραγανό και πικάντικο.

 Baingan bharta
Ψημένη μελιτζάνα και λιωμένη μαζί με μια ποικιλία λαχανικών και μπαχαρικών. Σερβίρεται με ένα λεπτό ψωμί. Είναι ιδανικό για ένα χορτοφαγικό, πλην εντυπωσιακό και ξεχωριστό γεύμα.

 Dhokla
Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε δημητριακά για πρωινό ή τοστ για κολατσιό, δοκιμάστε αυτό το πιάτο που περιλαμβάνει ρύζι ζυμωμένο μαζί με αλεύρι από ρεβίθι. Είναι ένα δυναμωτικό και ιδιαίτερα εύγεστο πιάτο.

 Roti
Είναι το κλασικό ινδικό ψωμί, που μοιάζει όμως με κρέπα. Είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό, ψήνεται παραδοσιακά στον φούρνο tandoori και προτιμάται όταν κάποιος θέλει ψωμί αλλά όχι τόσο βαρύ όσο το τηγανητό naan.