https://www.clickatlife.gr/fu/p/12021/632/395/0x00000000004c5241/2/i-iaponiki-kouzina-pera-apo-to-sushi.jpg

Yakitori

Οι izakaya στην Ιαπωνία –γιαπωνέζικο είδος pub- είναι μέρος κοινωνικοποίησης για τους Ιάπωνες, καθώς εκεί οι ντόποιοι συναντούν τους φίλους τους μετά τη δουλειά. Το πιο συνηθισμένο φαγητό στις izakaya είναι Tο yakitori, είναι μικρά σουβλάκια από κρέας και διάφορες σάλτσες με βάση την bbq sauce . αποτελούντε από χοιρινό πουλερικά, μοσχάρι. Το horumon (εντόσθια) είναι το διαδεδομένο υλικό για τα  yakitori.

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-2.jpg

Το curry rice είναι για πολλούς το εθνικό φαγητό της Ιαπωνίας, παρότι προέρχεται από τους περιβόητους ινδούς. Οι ιαπωνική κουζίνα το φτιάχνει περισσότερο  αρωματικό και αρκετά πιο γλυκό, σε σχέση με τους Ινδούς. Συνοδεύεται με διάφορα λαχανικά, κρεατικά και ψαρικά και γίνεται αρκετά ποιο καυτερό

Yakiniku.

Το yakiniku είναι το κορεάτικου bbq, είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα. Yakiniku, σημαίνει «ψητό κρέας» στα ιαπωνικά. Συνοδεύονται με  Ψητά λαχανικά, χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, θαλασσινά και ψάρια ή πιο εξεζητημένες γεύσεις, όπως εντόσθια, μοσχαρίσια γλώσσα, καρδιά κοτόπουλου, συκώτι.

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-3.jpg

Onigiri

 Τα onigiri είναι μπάλες από ρύζι, με τόνο, σολομό, αυγά σολομού και τυλίγονται με φύκι.

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-4.jpg

Nabe

Το nabe είναι μια σούπα, με  κρέας, λαχανικά και θαλασσινά και αφήστε. Έπειτα προσθέστε προσθέστε μερικά noodles,

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-5.jpg

Nagashi Somen

Τα soumen –κρύα soba noodles. Τρώγονται με την βοήθεια του  nagashi soumen. Το nagashi soumen  είναι σωλήνες κομμένους στα δύο από μπαμπού και με τρεχούμενο κρύο νερό που κυλά, μπορεί στην άκρη του σωλήνα να τα πάρεις και να τα φας. Γαρνίρετε με γλυκόξινη σάλτσα. https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-6.jpg

Nikujaga

Το nikujyaga είναι ένα κλασικό σπιτικό γιαπωνέζικο στιφάδο, Λεπτοκομμένα κομμάτια από μοσχάρι βράζονται στην κατσαρόλα μαζί με λαχανικά και ψαρια και sake και σερβίρεται πάνω από ρύζι.

Okonomiyaki

Το οkonomiyaki σημαίνει «ψημένο όπως θέλεις» στα γιαπωνέζικα. Περιέχει αυγά, βούτυρο, αλεύρι, λάχανο και κρέας ή λαχανικό.  Αφού ψηθεί, σερβίρεται με bbq sauce, φύκια, τσιπς γαρίδας ή μαγιονέζα.

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-8.jpg

Takoyaki

Τα takoyaki είναι τηγανίτες σε στρόγγυλό,  τραγανές απέξω και κρεμώδεις μέσα, με γέμιση από χταπόδι. Σερβίρονται με φύκια, τσιπς ψαριών, bbq sauce, κρεμμυδάκια και μαγιονέζα.

https://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/11/08/ja-9.jpg

Tonkatsu

Τηγανητές χοιρινές κοτολέτες tonkatsu είναι τηγανητό παναρισμένο χοιρινό, συνοδεύεται με ρύζι και σάλτσα από δαμάσκηνα.  Τα tonkatsu είναι επίσης πολύ συνηθισμένο συνοδευτικό για το curry rice.