Σίτεμα ξερής ωρίμανσης.

Μια νέα τεχνική επεξεργασίας κρέατος, η οποία έρχεται μέσα από τον σύγχρονο κόσμο της γαστρονομίας και τινάζει την γευστική ποιότητα του κρέατος στα ύψη.

Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα μέρει του κρέατος και τις κατηγορίες αυτών, όμως θα αναφέρω λίγα πράγματα για τον λόγο που εφαρμόζουμε αυτην την νέα σύγχρονη τεχνική ωρίμανσης στα κρέατα.

Τα κρέατα εν ολίγοις που χρησιμοποιούμε για αυτην την τεχνική, είναι το μοσχαρίσιο, βοδινό και κυνήγι. Αμέσως καταλαβαίνετε ότι η τεχνική αυτή έχει να κάνει με κρέατα τα οποία αποτελούνται από σφιχτής ιδιομορφίας σάρκας.

Η ξηρή ωρίμανση που επιτυγχάνετε σε αυτού του είδους τα κρέατα είναι μέσω  μακράς χρονικής  διάρκειας επεξεργασίας και σε ειδικούς θαλάμους οι οποίοι φέρουν μια μικρότερη θερμοκρασία ψύξης, στα οποία μαζί με την ψύξη εορίτε και ένα σε μεγάλο ποσοστό είδους  ξηρός αέρας.

Ο αέρας αυτός έχει την ιδιότητα να αποτρέπει την υγρασία από το σώμα και στην συνέχεια να επεξεργάζονται τα ένζυμα που περιέχει η σύσταση των κρεάτων-σωμάτων. Με την μεγάλη σε διάρκεια έκθεσης σε  αυτή την διαδικασία,  τα κύτταρα της ύλης, μετατρέπουν τις πρωτεΐνες του σώματος και επιφέρουν μια αλλαγή σύστασης στην  ύλη.

Η αλλαγή αυτή γίνετε σαφώς ευδιάκριτη με το μάτι και έπειτα από το στόμα καθώς η γευστική ιδιότητα εκκρίνετε κατά πολύ περισσότερο.   Το αποτέλεσμα επιφέρει αλλαγή στο χρώμα του κρέατος και στο κόκαλο του. Ακόμα η μαγειρική επεξεργασία που εφαρμόζετε είναι πολύ μικρότερη σε χρονική διάρκεια, από ότι θα επεξεργαζόμασταν θερμικά ένα νωπό κρέας. Όλα τα παραπάνω γίνονται για ένα περισσότερο εκλεκτό προϊόν που θα πάρουμε κατά την διάρκεια του τελικού αποτελέσματος.