Σπαράγγια

Τα σπαράγγια προσφέρονται τόσο για σαλάτα όσο και για συνοδευτικό ψαριών. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσουμε τον εξωτερικό φλοιό του με έναν πατατοκαθαριστή (piler). Αφαιρέστε τη φλούδα από τα 2/3 των σπαραγγιών αρχίζοντας από πάνω και σταματώντας στο σκληρό κάτω μέρος το οποίο θα κόψετε. Δέστε τα 4-5 τα λευκά ή 10αδα τα πράσινα ( άγρια) για να διατηρήστε ακέραιη  τόσο το σώμα τους όσο και τα συστατικά τους. Για να βρείτε το ιδανικό τρυφερό κομμάτι, με το ένα χέρι κρατήστε το σπαράγγι και με το δείκτη και τον αντίχειρα του άλλου χεριού πιάστε το κάτω μέρος, 1-2 εκατοστά πριν από την άκρη, και λυγίστε το σπαράγγι μέχρι να σπάσει.

Για να παρασκευάσετε σούπα σπαραγγιών, χρησιμοποιήστε μονάχα της μύτες ολόκληρες και φτιάξτε το υπόλοιπο σώμα σούπα,  επεξεργάζοντας  το  έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.

Τα πράσινα δηλαδή τα άγρια προτιμότερο  είναι για σχάρα ψητά. Αφαιρέστε το κάτω μέρος ‘όπως κάνατε και στα λευκά. 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

- Σπαράγγια Νατίρ

Επεξεργαζόμαστε και βράζουμε όπως αναφέρουμε παραπάνω και σερβίρουμε με βούτυρο φοντί, σάλτσα ολλανταίζ ή βινεγκρέτ και μαγιονέζα.

Σπαράγγια Μιλανέζ

Επεξεργαζόμαστε με την κλασική τεχνική και σερβίρουμε με λίγο βούτυρο νουαζέτ και τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί. 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”