Βραζιλία

Feijoada

Η Feijorda θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Είναι πικάντικο πιάτο και θα το βρείτε σε πολλά εστιατόρια στην χώρα. Πολλά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν μόνο Feijorda ή άλλα αφιερώνουν μια ημέρα της εβδομάδας μόνο σε αυτό το πιάτο.

Coxinhas

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Βραζιλίας. Είναι κροκέτες γεμισμένες με ένα μίγμα από κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Είναι ιδανικό πιάτο για όσους διστάζουν να δοκιμάσουν την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα με τα αμέτρητα κρέατα. Η εξωτερική τους επιφάνεια είναι τραγανή και το εσωτερικό μαλακό και ρευστό.

Churrasco

 

Το Churrasco είναι το διάσημο βραζιλιάνικο BBQ με τα διαφόρων λογιών κρέατα. Στην χώρα θα βρείτε διάσπαρτα πάρα πολλές churrascarias. Για μια αυθεντική εμπειρία βραζιλιάνικου BBQ, βρείτε ένα εστιατόριο από εκείνα που οι σερβιτόροι κινούνται ανάμεσα στα τραπέζια κρατώντας μεγάλες σούβλες με διαφορετικά κρέατα και κόβουν όσο και όποτε θέλετε στο πιάτο σας, μέχρι να… σκάσετε. Στα κρέατα που προσφέρουν είναι διαφόρων ειδών χοιρινό, κοτόπουλο, κατσίκι και λουκάνικα.

Pastels

Τα pastels φτιάχνονται με διαφορετικό τρόπο σε όλο τον κόσμο, αλλά στη Βραζιλία είναι τηγανισμένοι τραγανοί φάκελοι ζύμης γεμισμένοι με διαφορετικά υλικά. Θα τα βρείτε γλυκά ή αλμυρά, με γέμιση από κρέας, τυρί, λαχανικά ή με μαρμελάδα.

Moqueca De Camarão

Αυτό το πιάτο είναι εξωτικό και νόστιμο. Φτιάχνεται με μαγειρεμένες γαρίδες σε γάλα καρύδας και φοινικέλαιο. Στη συνέχεια προστίθενται διάφορα λαχανικά για να ολοκληρωθεί η γεύση του.