Όταν μιλάμε για πολυεθνική κουζίνα και κουλτούρα των εδεσμάτων του, θα πρέπει πρώτα πρώτα να ξέρουμε τις όλες παραδώσεις του κάθε τόπου, λαού και κυρίως την Θρησκευτική του νομοθεσία. Ο θρησκευτικός παράγοντας κάθε λαού είναι και ο βασικός λόγος επιρροής, που καθορίζει τι μπορεί και πως μπορεί να τρώει ο λαός του. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για πολυεθνική κουζίνα, αν δεν γνωρίζουμε τα θρησκευτικά έθιμα, φτιάχνοντας ότι δήποτε.

Ας αναλύσουμε μερικούς από αυτούς ξεκινώντας από τον λαό της Ινδίας.

Οι ινδοί δεν επιτρέπεται να επεξεργάζονται το ωμό  κρέας στο σπίτι η στο εστιατόριο τους, παρα μόνο αν υπάρχει ο λεγόμενος κρεοπώλης και δεν χρησιμοποιούν το μοσχαρίσιο κρέας. Το μοσχαρίσιο κρέας στον τόπο αυτό, θεωρείτε και λατρεύεται από το λαό. Ακόμα πολλοί  από αυτούς είναι οι λεγόμενοι ¨ΣΙΧ¨, τρέφονται αποκλειστικά από την κατηγορία της χορτοφαγία και κατατάσσονται  στον Βουδισμό.

Οι εβραίοι είναι αρκετά ποιο συγκεκριμένοι με μεγαλύτερο θρησκευτικό απαγορευτικό νόμο πρως το φαγητό, αφού η θρησκεία του, δεν επιτρέπει την κατανάλωση  χοιρινό, κυνήγια και θαλασσινά.

Γενικότερα η έννοια και σημασία της διατροφής στις χώρες της Ανατολή έχει μεγάλη βάση και αποδεκτή από όλους με τήρηση και ευλάβεια.

Ο Κομφούκιος είχε πει ότι η την δύναμη που έχει το φαγητό στο να ένωση τον λαό δεν την έχει καταλάβει  κανείς.            

Η διατροφή της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας αποτελείτε από ρύζι και διάφορες σάλτσες, γλυκόξινες και πικάντικες. Κατά τόπους θα βρείτε το ρύζι με διαφορετικές σάλτσες αλλά  και τεχνικές θερμικής επεξεργασίας.

Επίσης διαφέρουν η διατροφικές κουλτούρες από δυτικά και ανατολικά , βόρεια και νότια τμήματα. Στο Πεκίνο θα βρείτε τηγανισμένα και τραγανά Noodles αντί για ρύζι και πάπια με μία κοινή  γλυκόξινη σάλτσα. 

Ασία, μία ήπειρο, όπου στο κόσμο της γαστρονομίας έχει αφήσει το δικό της πρωτότυπο και συγκεκριμένο στίγμα. τα φρέσκα λαχανικά, το ρύζι, τα noodles, τα θαλασσινά, τα κρέατα χαμηλών λιπαρών όπως το μοσχάρι και το κοτόπουλο, τα σπορέλαια όπως το σησαμέλαιο και το τσάι.  Τα κρέατα που χρησιμοποιούν είναι κυρίως το κοτόπουλο και το μοσχάρι, τα οποία τα βράζουν για σούπα, τα ψήνουν σε σχάρα ενώ το σούσι αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

Ταϋλάνδη , η κουζίνα της είναι η πρώτη που αναπτύχτηκε και εξελίχτηκε από τα υπόλοιπα κράτη της Ν/Α Ασίας. Τα εδέσματα της περιέχουν ρύζι, ή ταπιόκα, καλαμπόκι με σόγια, σουσάμι. Ακόμα χοιρινό,  πουλερικά, ψάρι  ντάμπλικ  κ.α

Αραβική κουζίνα η οποί αποτελείτε από εδέσματα μεσόγειου και Ινδία. Κύρια συστατικά, αρνί, γιαούρτι  το περιβόητο zataar, σουσάμι και όπως τα περισσότερα κράτη της ανατολής έτσι και στην αραβική κουζίνα το σκόρδο και κάρυ.

Τέλος η αφρικάνικη κουζίνα,  οποία μαγειρεύεται στις εισόδους των σκηνών , σε κατσαρόλες τσίγκινες  με κύριο συστατικό το αρνί. Συνοδεύεται από σεμιγδάλι και επιδόρπιο χουρμάδες  αμύγδαλα και μέλι.

 ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Γευστικές επιρροές από όλο τον κόσμο.  ψητό κρέας πουρέ από καλαμποκάλευρο , που τρώγεται με το χέρι , σε μικρές μπαλίτσες με σάλτσα ντομάτα και σπανάκι, θαλασσινά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους  κρεατόπιτες ,κοτόπιτα  Frikkadels, μικρά χάμπουργκερ με αμύγδαλα  ψιλοκομμένα, λαχανικά.  atjar πίκλες, σάλτσα blatjang. 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”    

Φωτογκαλερί: Πολυεθνική κουζίνα και κανόνες εφαρμογής.