· Καμπίλι
o 1/2 κιλό ρύζι μακρύκοκκο
o 4 μεγάλα καρότα
o 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές και μαύρες
o αλατοπίπερο
o 1/3 φλυτζανιού λάδι
o 4-5 στήμονες σαφράν ή 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
Παρασκευή
1. Τρίβουμε τα καρότα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και τα τηγανίζουμε μαζί με τις σταφίδες μέχρι να πάρουν καραμελένιο χρώμα. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε . Μεταφέρουμε το ρύζι σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό λάδι και προσθέτουμε το σαφράν, κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι, αφού τηγανιστεί το ρύζι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα με τα καρότα και τις σταφίδες.
2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά εκτός φωτιάς .