horseradish

ελαφρός πικάντική σάλτσα με ελαφριά  αρωματικά. 

Η σάλτσα αυτή έχει ως βάση το αγριορέπανο, επεξεργασμένο ως προς τον τρόπο κοπείς, περνώντας από τη μηχανή κοπείς λαχανικών ( κοινός  ρεντε). Η προσθήκη ζάχαρης και χυμό φρ λεμονιού την ολοκληρώνει και τέλος δένουμε με λίγη κρέμα χτυπημένη.  

Την χρησιμοποιούμε σε καπνιστά παρασκευάσματα, Σολωμό, πέστροφα κ.α καθώς και σε ορισμένα ψητά.  

**Ο δεύτερος τρόπος δεσίματος αυτής της σάλτσας είναι και η μικρή ποσότητας μαγιονέζας.