Σάλτσα βινεγκρέτ.

Η βινεγκρέτ χρησιμοποιείτε για να εμπλουτίσει  την γεύση σε σαλάτες καθώς και για να δώσει μια εξίσου πρόσθετη γεύση  σε παρασκευάσματα σχάρας-ψητά. Η βινεγκρέτ μπορεί να αποτελείτε από διάφορα υλικά τα οποία πρέπει να έχουν υγρή υπόσταση, με ίσως καμιά φορά ελαφριά κρεμώδες υφή. Χρησιμοποιείτε στο τέλος για κάθε παρασκεύασμα, με βασικό υλικό το ελαιόλαδο.

Η βασική βινεγκρέτ αποτελείτε από.........

Ελαιόλαδο, κρεμμυδάκι, κάπαρη, σερφέιγ,  μαϊντανό, αλάτι , λεμόνι ή ξύδι.

**δεν κρατάμε πάνω από μία ή δύο  ημέρα στο ψυγείο, διότι η οξύτητα του κρεμμυδιού επηρεάζει την γεύση του. ** 

 

Παράγωγα της ¨βινεγκρετ¨

Ραβιγκοτ

Ελαιόλαδο, ξύδι το ομογενοποιούμε και προσθέτουμε μπρινουάζ κρεμμυδιού, ντομάτα κονκασέ, και μπρινουάζ από κρόκο αυγού.

Σμιτάν

σοταρισμένο κρεμμύδι με βούτυρο, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος , μόλις βράσει περνάμε από ένα σινουά. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και κράμπυλ σως, ντεμι γκλάς και ντομάτα πουρέ.

Λαδολέμονο

Λαδόξυδο απλό

 

Φωτογκαλερί: Σάλτσες Κρύες βινεγκρέτ και παράγωγα