ολλαντεζ

Βασική Σάλτσα βουτύρου και τα παράγωγα της.

Βούτυρο κλαριφιέ

Κρόκοι  αυγού

Χυμό λεμονιού

ξύδι

αλάτι πιπέρι εκραζέ.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε κρόκους  σε μπεν μαρί 65 βαθμών. Φτιάχνουμε βούτυρό κλαριφιέ και αφου σπάσουνε οι  κρόκοι καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο ( κορδόνι) το βούτυρο στους κρόκους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ξύδι, λεμόνι.

Διατηρούμε για λίγες ώρες και σερβίρετε σε χλιαρή θερμοκρασία.

Στην επίσημη εκπαιδευτική σελίδα γαστρονομίας, μάθατε περισσότερα για την βασική σάλτσα και τα παράγωγα της . Είναι μια σάλτσα βουτύρου πολύ γνωστή και βασική.

«Συνοδεύει λευκά κρέατα λαχανικά ρίζας όπως, σπαράγγια, μπρόκολο, κουνουπίδι.»