Είναι μια ζύμη με την οποία παρασκευάζοντας οι τάρτες γλυκές και συνοδεύονται συνήθως με φρέσκα φρούτα εποχής. Η κλασική γλυκιά τάρτα γεμίζεται με κρέμα πατισερί και τελειώνουμε την γέμιση της με σαντιγί και ανήκει στην κατηγορία των κρύων γλυκών.
Η ζύμη αποτελείτε, από αλεύρι μαλακό, βούτυρο, αυγά, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι και δεν περιέχει κανένα διογκωτικό. Η ζύμη πατ- σουκρέ ( ζύμη τάρτας γλυκιάς) είναι στις ζύμες στις οποίες δεν επιθυμούμε την διόγκωση και την αφράτη υφή. Παραπέμπει σε ζύμη μπισκότου,
Για την συντήρηση της βάσης ( πατ – σουκρέ) επιβάλλεται το στεγνό μέρος, διότι η υγρασία μπορεί να την νοτίσει.