Βοοειδή

·         Κρέας με εύγευστη και θρεπτική σάρκα,  καθώς εκκρίνει ευχάριστη οσμή κατά την όποια θερμική του επεξεργασία.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του διαφέρουν, ανάλογα με την ηλικία τους, καθώς όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι το ζώο η σάρκα του φέρει περισσότερο σκούρο χρώμα και ποιο σφιχτή σύσταση της σάρκας τους.

Αν και προτιμούμε τα βοοειδή κρέας για λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, πρέπει να ξέρετε ότι μερικά από τα κομμάτια του, προσκολλούνται με πλάκες από συμπαγές μάζες  λίπους.

·         Μοσχάρι (αρσενικό), μοσχίδα (θηλυκό)

Βοοειδή τα οποία δεν ξεπερνάνε του ενός έτους της ηλικίας τους στην χώρα μας, τα οποία συγκαταλέγονται και τα μοσχαράκια γάλακτος, τα οποία δεν έχουν προλάβει να βοσκήσουν και θρέφονται μονάχα με γάλα. Να μην παραλείψω να σας πω, πως στις χώρες με μεγαλύτερη παραγωγική αρτοβιομηχανία όπως Γαλλία και αργεντινή, καθώς διαθέτουν περισσότεροι ευκαιρία για ποιοτικό κρέας, οι αρσενικοί μόσχοι, δεν ξεπερνούν το μισό χρονικό διάστημα πριν την σφαγή τους, από τον 1 χρόνο που είναι σε εμάς.  

·         Δαμάλι( αρσενικό), Δάμαλις (θηλυκό).

Δαμάλι ή δάμαλις, είναι βοοειδή ηλικίας μεταξύ 14-30 μηνών. Το χρώμα της σάρκας του φέρνουν αρκετά έντονο κόκκινο χρώμα και βρίσκονται σε περίοδο χρονική της αναπαραγωγής τους.

·         Βόδι, ταύρος.

Είναι τα ενήλικα ζώα και η διαφορά με τον ταύρο, είναι ότι ο ταύρος αναπαράγει, ενώ το βόδι είναι ευνουχισμένο και ο λόγος είναι καθαρά ορμονικός, αφού η ορμόνες του ζώου μετά από μια ηλικία ξεσπά μια έντονη και δυσάρεστη  οσμή. Αποτέλεσμα την μειονεκτική ποιότητα του ζώου.