Αστίκ /

Τα αστίκ είναι παρασκευάσματα τα οποία έχουνε το φορμάρισμα του ζελέ, αφου τοποθετηθούν σε μία φόρμα.
Η κύρια πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε είναι κομμένη σε μικρά κομμάτια, όπως μπρινουάζ, ή εσκαλόπ.
Ενσωματώνονται πάντα με ζελέ ουδέτερος ο οποίος απεργάζεται με ζωμό ελαφρύ και να αρωματιστεί με φρέσκα μυρωδικά  , για να έρθει κοντά στην γεύση του φαγητού. 
Η παρασκευές είναι ένα κρύο πιάτο, για αυτό το λόγο η τεχνοτροπία αυτού, γίνεται σταδιακά, μέχρι το τελικό του αποτέλεσμα.  Αφού ξανά κρυώσει και σφίξει ο ζελές, ξεφορμάρουμε και κόβουμε με μαχαίρι χωρίς οδοντωτή λάμα. 
Στην αρχή κρυώνουμε καλά την φόρμα και τοποθετούμε στα τοιχώματα όπως και στο κάτω μέρος του σκεύους ζελέ. Προσθέτουμε τα υλικά μας και διαδοχικά συμπληρώνουμε ξανά ζελέ. 
Για αυτού του είδους το παρασκεύασμα,  μπορούμε να έχουν  από φιλέτα ψαριού, λαχανικά, κρεατικά , πουλερικά και φρούτα. 
 
 

Μους/

 

Μπορούμε να φτιάξουμε  σχεδόν από όλα τα προοιόντα. Η μους είναι μια ομογενοποιημένη φάρσα, η οποία περιέχει κρέμα γάλακτος .

Μια μους μπορεί να είναι και κρύα αλλά και ζεστή. Η μους χρησιμοποιείτε κυρίως σαν ένα τύπου συνοδευτικό η ακόμα και σας γαρνί το οποίο τελειώνει κάποιο άλλο κύριο παρασκεύασμα.

Τοποθετώντας τα υλικά σε ένα μπλέντερ συνήθως ή σε κάποιο μηχάνημα  πολτοποίησης, προσθέτοντας κάποια μυρωδικά και τελειώνοντας με χτυπημένη κρέμα  ή και στην αρχική της ρευστή κατάσταση.