Αφαίρεση δέρματος

Χαράξτε την ουρά καθέτως. Κρατήστε με ένα πανί την ουρά να μην γλιστράει το χέρι, πιάνετε το άνοιγμα που έχετε κάνει στην ουρά και τραβάτε το δέρμα .

Γυρνάτε το ψάρι από την λευκή του μεριά και σχίζετε την σάρκα γύρο από το κεφάλι για να χαλαρώσει η σάρκα του.  Έπειτα με το δάχτυλό από το κεφάλι προς την ουρά δουλεύεται σιγά σιγά και αφαιρείτε το  άσπρο δέρμα. 

Φιλετάρισμα

Ξεκινάτε από την σκούρα πλευρά του ψαριού και χαράζετε στο περίγραμμα του ψαριού. Έπειτα κόβετε  στην μέση χωρίζοντας τα δύο φιλέτα του ψαριού. Στην συνέχεια από την άκρη του ψαριού με μονοκόμματες μαχαιριές προς την άλλη  άκρη ξεχωρίζω την σάρκα από όλων τον σκελετό του ψαριού.

 

 

 

 

 

 

Φωτογκαλερί: φιλετάρισμα για πλατιά ψάρια.