ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ
Ένα συνδυασμός από απλά και κλασικά μυρωδικά όπου συνοδεύουνε τα μαγειρεμένα φαγητά. Ο σκοπός του είναι να ενσωματώσει, τα αρώματα του κυρίως στον ζωμό του τροφίμου και εν συνέχεια με την κατάλληλη τεχνική θερμικής επεξεργασία, ο ζωμός να εμπλουτίσει το παρασκεύασμα το οποίο έχουμε επιλέξει και έχουμε φέρει σε επαφή, για το τελικό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Το μπουκε γαρνί, έχει συγκεκριμένο χρόνο μαγειρέματος και συγκεκριμένη στιγμή τοποθέτησης , όπως και όλα τα μυρωδικά, ανάλογα φυσικά με την ένταση του αρώματος του.
Στην Εκπαιδευτική σελίδα διαβάστε από τι αποτελείτε το κλασικό μπουκέ γαρνί, ποια η τεχνική του και η αξιοποίηση του.
To κλασικό αποτελείτε από ένα κλαράκι, μαϊντανό, Θυμάρι και φύλο δάφνης, όπου και τοποθετείτε στο φαγητό το τελευταίο 15-20 λεπτά περίπου για να κρατήσουν και τα αρώματα τους.
Η δεύτερη χρήση του είναι να αρωματίσουμε ένα υγρό το οποίο θα προστεθεί στα τελευταία λίγα λεπτά σε ένα τρόφιμο.
Δείτε την τεχνική του και από τι αποτελείται. Ενημερωθείτε από γραπτό και φωτογραφικό υλικό.
Δείτε με φωτογραφικό υλικό πως πραγματοποιούμε τον έλεγχο για ένα φρέσκο αυγό. Επίσης δείτε τον επαγγελματικό τρόπο ξεχωρίσματος αυγού το ασπράδι από τον κρόκο.