Κοτολέτες Vile roux κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί.

Με τον όρο κοτολέτα, δεν παραπέμπουμε σε κάποιο πουλερικό ή κοτόπουλο μόνο. Ο όρος αυτός προσδιορίζει ένα χοιρινό , αρνίσιο, πουλερικό κομμάτι κρέας μπριζόλας, ή  κιμά, σε σχήμα αυτού, το οποίο μαρινάρετε με κύριο χαρακτηριστικό συστατικό το μοσχοκάρυδο.  Έπειτα με κάποιο υλικό, συνήθως φρυγανιά και αυγό, πανάρετε και τηγανίζετε. Μια εκδοχή πολύ ενδιαφέρον και δημιουργική είναι η κοτολέτα vile rouax.

Χρησιμοποιούμε κοτόπουλοo, χοιρινό, αρνί παιδάκι ή μπριζόλα ακόμα και κιμά σε  σχήμα από παϊδάκι-μπριζόλα. Το μαρινάρουμε με μπαχαρικά πικάντικα και κύριο χαρακτηριστικό το μοσχοκάρυδο. Φτιάχνουμε ένα μείγμα χυλό από αλεύρι και νερό. Αφού παγώσουν τα κομμάτια κρέατος τα περνάμε από τον χυλό, και το  τηγανίζουμε.

*Η τεχνοτροπία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και με διαφορετική παρουσίαση, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κόκαλο από το κρέας που επιλέξαμε ή ακόμα χρησιμοποιώντας μαναρισμένο κιμά, δίνοντας το σχήμα steak.