Φιλέτο Αλσασιέν

Επιλέγουμε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο και παίρνουμε ένα κομμάτι από την καρδιά αυτού. Το μαρινάρουμε με μία ελαφριά μαρινάδα της στιγμής  και το ψήνουμε στη σχάρα. Μετά σοτάρουμε λαρδί και σβήνουμε με βότκα. Φτιάχνουμε μια γαρνίρα από  λάχανο σουκρούτ

( βλέπετε στην καρτέλα Γαρνιτούρες).  Τοποθετούμε το φιλέτο επάνω σε ένα κρουτόν και επάνω σε αυτό τοποθετούμε λαρδί και σουκρούτ, γαρνίρουμε με φρ τριμ πιπερόκοκους.

 

Φιλέτο αμπασατ

Χρησιμοποιούμε από την καρδιά του φιλέτου βοδινού, το μαρινάρουμε μισή ώρα πρίν με μια μαρινάδα αρωματικών και το ψήνουμε. Ετοιμάζουμε μια σάλτα ¨σορον¨( βλέπετε στην καρτέλα με τις σάλτσες).  Για γαρνί παίρνουμε καρδιές αγκινάρας της τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τις ψήνουμε. Τέλος τοποθετούμε σάλτσα στον πάτο του πιάτου επάνω το φιλέτο και επάνω στο φιλέτο φέτες από τις ψητές αγκινάρες με ντρέσινκ λεμονιού.  

Φιλέτο ανταλούζ

Καρδιά από φιλέτο βοδινού ψημένο και γαρνιρισμένο με αρωματικό βούτυρο. Συνοδεύουμε με  ένα σοτέ μείγμα από λουκάνικο,  μελιτζάνα ψητή, πιπεριά Φλωρίνης και μπέικον, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ξύδι, προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι.  Σερβίρουμε το φιλέτο και στο πλάι την γαρνίρα.

Φιλέτο μπεαρνέζ

Ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο το μασκάρουμε με μπεαρνέζ(ανατρέξτε στη καρτέλα σάλτσες)

Φιλέτο μποαρνέ

Ψήνουμε φιλέτο μόσχου και γαρνίρουμε με γκλασαρισμένη ντεμιγκλάς, ρεντουξιόν μαδέρα και μανιτάρια τρούφες.

Φιλέτο μπουκετιέρ

φιλέτο βοδινού γαρνί με σάλτσα από ρεντουξιόν μαδέρα και ξύδι από σμέουρα με γκλασαρισμένη ντεμιγκλάς. Γαρνίρουμε με σοτέ καρδιές αγκινάρας καρότα βρασμένα,  ναβέ, αρακά και σελινόριζα γαρνιρισμένα με σάλτσα ολλανταίζ.   

Φιλέτο κλαμάρ

Φιλέτο βοδινό ψημένο με βούτυρο μυρωδικών. Γλασάρουμε ένα φον σκούρο δεμένο συμπληρώνουμε  πόρτο ρεντουξιόν και γαρνίρουμε καρδιές αγκινάρας γεμισμένους με αρακά και καρεδάκι καρότου.   

Φιλέτο κοντινέταλ

Μοσχαρίσιο φιλέτο καρδιά με βούτυρο μέτρ ντοτελ, πατάτες σοτέ, ντομάτες σχάρας.

φιλέτο λόντον χάουζ

μοσχαρίσιο φιλέτο πικέ,  γεμισμένο με φουαγκρά. Το μαγειρεύουμε μπρεζέ με φον σκούρο και μαδέρα. Το γαρνίρουμε με τρούφες  και μύτες από σπαράγγια.   

 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”