Στην ουσία είναι μια εκτέλεση ενός τεμαχίου από μοσχαρίσιο κρέας με την προσθήκη πράσινων φυλλώδη  λαχανικών ή ένα μιρεπουά λαχανικών(μείγμα λαχανικών), στα οποία αναμειγνύουμε μια ελαφριά κρέμα την  οποία προέρχεται από την διαδικασία  δεσίματος  του υγρού στοιχείο με ένα ¨ρου", στο μαγείρεμα του φαγητού(βρασμός).

Ζεματάμε το κρέας και το ξαφρίζουμε. Το τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το σοτάρουμε και πουδράρουμε με αλεύρι. Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε φον σκούρο (ανατρέξτε στην καρτέλα σάλτσες & ζωμοί). Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Φτιάχνουμε ένα ρου και από το ζωμό αυτών το αραιώνουμε, προσθέτουμε κρόκο αυγού και αναμειγνύουμε σιγά σιγά μέσα στο παρασκεύασμα.