«Nouvelle  cuisine»

Είναι η κουζίνα η οποία εφαρμόζεται με ντελικάτα παρασκευάσματα, χωρίς λιπώδες κρεατικά και βαριές σάλτσες οι οποίες έχουν πρόσθετα λιπαρά και ουσίες και είναι περιττές για τον οργανισμό. Ο χαρακτηρισμός αυτής της κουζίνας είναι ότι χρησιμοποιούνται  κατά βάση το δυνατότερο,  πρώτες ύλες με την αρχική τους δομή, χωρίς προσθήκη δευτερεύων συστατικών οι  οποίες  ύλες αλλάζουν τόσο την συστατική τους υλη,   όσο και την σωματική του δομή.  

Τα λαχανικά και τα κρεατικά είναι μαγειρεμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε απελευθερώνει την λιπαρή σύνθεση των προϊόντων και δεν την επιβαρύνει.

Η επιδίωξη της παρουσίασης του παρασκευάσματος στο πιάτο, έχει ένα στυλ που παραπέμπει σε σxήμα πύργου σε κεντρικό σημείο του πιάτου, χωρίς αυτό να συμπεριλαμβάνει διάφορα άλλα υλικά όπου και αλλάζουν το ύφος και σύνθεση του κύριου παρασκευάσματος.   

Συμπέρασμα,

Είναι μια κουζίνα που αποτελείτε από πρώτες ύλες φρέσκες και φυσικές , επεξεργασμένες με θερμική επεξεργασία η οποία δεν επιβαρύνει το τρόφιμο και δεν συμπεριλαμβάνει λιπαρές σάλτσες και βαριά μπαχαρικά.

 

Φωτογκαλερί: nouvelle cuisine