Όλοι οι τύποι μενού έχουν και συγκεκριμένα παρασκευάσματα που τα χαρακτηρίζουν. Η παρακάτω λίστα παραπέμπουν και φανερώνουν ένα μενού παρασκευασμάτων το οποίο φανερώνει ένα την κατηγορία του μπάρμπεκιου. Σε αυτήν την κατηγορία θερμικής επεξεργασία που έχουν υποστεί όλα τα παρασκευάσματα, είναι η άμεση επαφή της θερμοκρασίας προς το τρόφιμο, το οποίο τις περισσότερες φορές υπέστη ένα μαρινάρισα, τόσο για τον εμπλουτισμό της γεύσεις όσο και για την διάσπαση των σκληρών ινών που αποτελεί κάθε κατηγορία τεμαχίου.
- Σουβλάκια από διάφορες κατηγορίες κρεάτων
- Λουκάνικα σχάρας
- Αρνί σούβλας
- Παϊδάκια
- Μπριζόλες με ή άνευ οστού
- Κοτόπουλο τεμαχισμένο ψητό.
- Παρασκευές από κιμά
- Διάφορες κατηγορίες από κυνήγι
**Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με διάφορες σάλτσες ζεστές και κρύες περισσότερο ή λιγότερο γλυκές, αρωματικές και ξινές