Για ράψιμο με σακοράφα και θερμικη επεξεργασια ΠΟΣΕ

Ξεκοκάλισμα και ρολό κοτόπουλο.

Επισκεφτείτε  την εκπαιδευτική σελίδα γαστρονομίας, διαβάστε και δείτε την τεχνική επεξεργασίας ξεκοκαλίσματος, γεμίστε  και φτιάξτε  ρολό.  

-          Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη, θερμική επεξεργασία και φτιάξτε Μπαλοτιν και γαλατίν.

-          Γεμίστε το με λαχανικά , κρεατικά.

-          Ψήστε το η ποσάρετε.

Δείτε όλες τις τεχνικές με φωτογραφικό υλικό στη εκπαιδευτική σελίδα γαστρονομίας.   

 

Για την μπαλοτίν, χρησιμοποιείστε κιμά μόσχου και συκωτάκια πουλερικών ή φιλέτο κοτόπουλο κιμά και συκωτάκια πουλερικών.

Κρεμμυδάκι, βούτυρο, και μυρωδικά. Γεμίζετε το ρολάρετε και το κεντάτε με σακοράφα ή το δένετε με σπάγκο.

Το τυλίγουμε με λαδόχαρτο και το πασάρουμε ή το καλύτερο το τυλίγουμε με μία πάνινη πετσέτα το δένουμε κα το πασάρουμε .

 

Ξεκολλήστε το δέρμα από την σάρκα βάζοντας το δάχτυλο σας και περνώντας το από κάθε μεριά. Κρατώντας το κοτόπουλο κόβεται την ράχη του καθέτως.

Προσεκτικά κόβεται γύρο από τα οστά ώστε  ένα βγάλτε το στήθος χωρίς να αφαιρέσετε σάρκα. 

 

 

Φωτογκαλερί: Ξεκοκάλισμα πουλερικών

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”