-Λάχανο σουκρούτ ( για χοιρινό και κυνήγι)

Σοτάρουμε κρεμμύδια και σκελίδα σκόρδο. Αφου μαραθούνε προσθέτουμε το λάχανο κομμένο στα τέσσερα. Τα βάζουμε σε μια γάστρα με λευκό κρασί, ζωμό και πιπέρια.

Το μαγειρεύουμε στο φούρνο 2-2/12 ώρες περίπου.

-Λάχανο φλαμάντ

Σοτάρουμε ζουλιέν λάχανο, κυρίως κόκκινο μαζί με φρ. κρεμμύδι και μπρινουάζ μαριναρισμένα μήλα, πράσινα.

Σβήνουμε με λευκό ξύδι και ελαφρύ άρωμα από κονιάκ, προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι, πιπέρι λευκό και το βάζουμε στο φούρνο.

-Λάχανο μπρεζε

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πάλι το λάχανο, το σοτάρουμε με κρεμμύδι και σβήνουμε με ζωμό ή μπουγιον. Το βάζουμε σε μια γάστρα με λίγο ζωμό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.

-Μαρούλι μπλανκέ

Παίρνουμε το μαρούλι το μπλανσάρουμε σε ζωμό κρέατος και στην συνέχεια το σοτάρουμε με κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε ζωμό κότας, ή κρέατος και μαγειρεύουμε. Έπειτα φτιάχνουμε ένα ρού και συνδυάζουμε το ρου με ζωμό από τα μαγειρεμένα μαρούλια και χυμό λεμονιού. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αρκετά χυλωμένο.  Σερβίρουμε χωρίς υγρά  περιττά και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μπλανκέ.

 

 

 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”