o   Ρύζι Νατίρ

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό κατά μέσο όρο 15 λεπτά και το σουρώνουμε, ξεπλένοντας το με κρύο νερό. Έπειτα το τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ζεσταίνουμε με βούτυρο κλαριφιέ κατά την ώρα του σερβιρίσματος.

o   Ρύζι κρεόλ

Χρησιμοποιούμε ρύζι πιλάφι. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, με σοταρισμένο κρεμμύδι  και το ρύζι, σε αναλογία με νερό ζεστό  1πρως2.

Σοτάρουμε  μανιτάρια, μπρινουάζ πιπεριές και κονκασέ ντομάτα,  αναμιγνύουμε με το ρύζι.   

o   Ρύζι Ιντιέν

Είναι όπως το ρύζι κρεόλ

o   Ρύζι εζιψιέν

Ρύζι πιλάφι με την προσθήκη συκωτάκια σοτέ και μανιτάρια.

o   Ρύζι παριζιέν

Ρύζι πιλάφι με μπρινουάζ μανιταριού φρέσκια ντομάτα και τριμμένο σκληρό τυρί.  

o   Ρύζι Βελενσιέ

Ρύζι πιλάφι με ζαμπόν, πιπεριές και ντομάτες,

o   Ριζότο

Ρύζι ειδικής κατηγορίας με ζωμό πουλερικών και τριμμένη  παρμεζάνα.

o   Ριζότο μιλανέζ

Ριζότο με πάστα σαφράν, φρ, μανητάρια και ντομάτα κονκασέ.

o   Ρύζι πιεμοντέζ

Ριζότο με μανητάρια εμενσέ σοτέ, ντομάτα κονκασέ και τρούφα (μανιτάρι ή λάδι).

o   Ρύζι αλα γκρέκ

Ρύζι πιλάφι με σοτε λουκάνικα χωριάτικα, μπρινουάζ πιπεριάς και ντομάτα.