Αλεμάντ/ για μεγάλα κομμάτια κράτος

-Αλζασιέν/ για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ταρταλέτες με σουκρούτ, γαρνί με σοτέ αλλαντικά  και φρ θυμάρι

-Αλζαριέν/ για κρεατικά, ντομάτες ετιβέ( ψημένες σε σκεπασμένο σκεύος με τα δικά του υγρά), και μπάλες από γλυκοπατάτα με φρέσκα μυρωδικά και κρέμα.

-Αμπασαντερ για κρατικά/  πατάτες ντυσέ με αγκινάρες γεμιστές από πουρέ μανιταριών τρούφες και αρωματικό έλαιο.

-αλα αν γκλεζ  για πουλερικά/ καρότα ναβέ ( τρόπος κοπής), λαχανικά ατμού, σερβιρισμένα μ βούτυρο μυρωδικών

-Ασιεν, κρεατικά λευκά/  κρεμμύδια σαλότ, μαγειρεμένα σε άσπρο φον, σοτέ μανητάρια.

-ανταλούζ για κρεατικά πιπεριές Φλωρίνης με ρύζι, μυρωδικά και ντομάτα γλασέ.

-απλεζιεν για τουρνεντό, τηγανιτές μελιτζάνες γεμισμένα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα γλασέ.

-Αρμενοβιλ, για κρεατικά/ κύβους από καρδιά αγκινάρας σοτέ με ντομάτες γλασέ, πράσινα φασολάκια λεπτά, baby πατάτες βουτύρου.

-Αφρικάνα για κρατικά πουλερικά/ μανιτάρια άγρια, πατάτες και μελιτζάνες εμενσέ, φρ μαϊντανό.

-βικτόρια, για κρεατικά / μακαρόνια βουτύρου, ντομάτες και σελινόριζα σοτέ, μους πατάτας .

-Γκρεκ/ για ραγού, ρύζι αλα γκρεκ

-Ενρι, για τουρνέ και νουαζέτ/ πατάτες τσιπς, κερσόν ή μαϊντανό, και τριμμένο τυρί.  

-Ζιγκαρα, για σκαλόπ, τουρνέ, νουαζέτ. Σοτέ από γλώσσα μόσχου μπέικον και τρούφες σβήνουμε με κρασί κόκκινο, ντεμιγκλάς και μασκάρουμε με σάλτσα ολλανταίζ.