Ø Τύποι ρυζιού.
Μακρύκοκκο / Καρολίνα, στενόμακρης κόκκος με λιγότερη σφιχτή σύσταση μάζας.
Ø Γλασέ
Κοντός κόκκος με αρκετά μαλακή σύσταση, ιδανικό για σούπες και για παρασκευές για γέμισμα.
Ø Καστανό
Λιγότερος επεξεργασμένος τύπου ρυζιού, με αποτέλεσμα να είναι ποιο πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικό.
Ø Με φλοιό
Είναι το ρύζι, όπου τυποποιείτε όπως ακριβώς συλλέγετε.
Περνάει από μία μικρή θερμική επεξεργασία με την τεχνική του ατμού, ο λόγος αυτού είναι για να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φλοιού του
Ø Basmati/
λευκό ρύζι, μακρύκοκκο, χρησιμοποιείτε πολύ για ανατολίτικές παρασκευές.
Ø Arborio
Γνήσιο ιταλικού τύπου ρυζιού, έχοντας το χαρακτηριστικό να κρατάει τον πυρήνα του τραγανό, μετά από τη μαγειρική επεξεργασία και αυτό το κάνει να είναι το ιδανικό και γνήσιο ρύζι για την παρασκευή του ιταλικού ριζότο.
Ø Άγριο ρύζι/
αμερικάνικης καλλιέργειας ρύζι, με έντονη γεύση.