Garde-manger  

 γαλλικά για "φύλακας των τροφίμων») είναι ένα δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο, όπου κρύα πιάτα (όπωςσαλάτες , ορεκτικά ορεκτικά , ορεκτικά, καναπεδάκια , πατέ και τερίνα είναι) που παρασκευάζεται και άλλα τρόφιμα αποθηκεύονται υπό ψύξης

Ακόμα είναι  χώρος που θα τον βρείτε κυρίως σε κεντρικές κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.  Σε αυτό τον χώρο γίνετε ο τεμαχισμός και η πρώτη προετοιμασία των κρεάτων και ψαριών, όσο αφορά το κομμάτι του τεμαχισμού και μεριδοποίησης ς τους.

Ο εξοπλισμένος χώρος πρέπει να διαθέτη,   ψυγεία και καταψύκτες  τόσους ώστε να είναι επαρκεί για την ποσότητα που χρησιμοποιεί η μονάδα. Τραπέζι τεφλόν για την κοπή κρεάτων και ψαριών. Ραφιέρες για την τοποθέτηση πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων, μεγάλη γούρνα – λάντζα, μικρή εστία φωτιάς με ράφι από κάτω για την τοποθέτηση μικροεργαλείων καις σκευών.  Ειδικά πλαστικά τελάρα τα οποία αποθηκεύουν τα τεμαχισμένα προϊόντα αν κατηγορία και είδος. Μηχάνημα στεγανοποίησης (vacuum) με το οποίο αποθηκεύουμε τα τεμάχια, μέσα σε ειδικά σακουλάκια κενού  αέρος. Συνήθως αυτό το τμήμα βρίσκετε σε σημείο όπου είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα κεντρικά ( αν υπάρχουν ) εστιατόρια της ξενοδοχειακού κτηρίου.

                                           

Φωτογκαλερί: Garde-manger