Ø  Τρείς τρόποι ψησίματος ενός τρόφιμου και  ποια  επίδρασή τους σε αυτό.

·         Η άμεση επίδραση θερμοκρασίας ενός τρόφιμου σε επαφή με αυτό, επιφέρει 3 τρόπους και 3 αποτελέσματα.

o   Το ψήσιμο στο φούρνο, εφαρμόζεται με την τεχνική  ελεγχόμενης θερμοκρασίας, έτσι ώστε να γίνεται μαλακό και να έχει ένα ωραίο χρώμα στην κρούστα του, αποθηκεύοντας όλους τους χυμούς του τρόφιμου στο εσωτερικό του.

o   Το ψήσιμο στη σχάρα, εφαρμόζεται με την τεχνική δια της συγκεντρώσεως, χρησιμοποιώντας  τρόφιμα  όχι χοντρά κομμάτια. Έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε τα υγρά του, να είναι  ζουμερό το παρασκεύασμα στο εσωτερικό του και  να έχει ένα ωραίο και γυαλιστερό χρώμα στο εξωτερικό του.

o   Το ψήσιμο στη σούβλα, εφαρμόζεται με την άμεση επαφή του τρόφιμου με την θερμότητα, έτσι ώστε αν επιτυγχάνουμε ένα αποτέλεσμα στο τρόφιμο, με πολλούς από τους χυμούς του και κρούστα τραγανή, με ωραίο χρώμα γυαλιστερό. Χρησιμοποιούμε μεγάλα ή  χοντρά κομμάτι τρόφιμου. 

 

 

 

Φωτογκαλερί: τρόποι ψησίματος & η επίδραση τους