Το σφάγιο μετά ακριβώς την σφαγή του, περνάει σ το στάδιο της νεκρικής  ακαμψίας, το οποίο επανέρχεται μετά το διάστημα των 3 ημερών.  Αυτό συμβαίνει γιατί  το γλυκογόνο των μυών μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ, λόγου έλλειψης  οξυγόνου και αποτελεί την μείωση του p.H.  Όταν το ph φτάσει στην τιμή 5,5 τότε ενεργοποιούνται τα ένζυμα καθεψίνες , με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται γευστικότερο και περισσότερο εύκολα χωνευτικό.

Ο χρόνος ωρίμανσης του  εξαρτάται από την θερμοκρασία συντήρησης του σφαγίου τον   τύπο και ηλικία  του ζώου . 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”