Κονσομέ διπλός.

Η τεχνική του εφαρμόζετε, φτιάχνοντας τον κονσομέ αντι για νερό όπου και βράζουμε το μείγμα ,  το βράζουμε σε έναν είδη κονσομέ,  όπου και επιτυγχάνουμε ένα ποιο συμπυκνωμένο ζωμό, το σερβίρουμε με αρωματικά και έτσι φτιάχνουμε έναν  διπλό κονσομέ.

Κονσομέ ζελέ.

Φτιάχνοντας  μονό ή  διπλό κονσομέ προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι από ζελέ.

Κονσομέ πουλερικών

Είναι η φάρσα  πουλερικών με την προσθήκη φύλλα ζελατίνης 2,1/23/1λιτρο. Σερβίρετε  σε ποτήρι ζεστού ροφήματος .

Κονσομέ κυνηγιού

Χρησιμοποιούμε κιμά από κυνήγια, φτιάχνοντας ένα απλό κονσομέ.