neokrasi.blogspot.gr

Ροζέ: Κρασί που περιέχει ποσοστό ανθοκυανών, ώστε να παρουσιάζει μια ελαφρώς κόκκινη χροιά, λιγότερο ή περισσότερο έντονη. Εμφανίζεται οπτικά περισσότερο όμοιο με τα κόκκινα κρασιά, αρωματικά με τα ελαφριά κόκκινα, ενώ γευστικά, χάρη στην απουσία των ταννινών, μοιάζει περισσότερο με τα άσπρα κρασιά.

 

·       Πρόταση συνοδευτικού παρασκευάσματος απο τον σύμβουλο και τεχνικό σύγχρονης γαστρονομίας "apostolos konstantinidis". 

o   Μια καλή πρόταση για ένα ροζέ κρασί είναι , εκτός από  φρούτα είναι το να συνοδέψει  μια βελουτέ σούπα σπαραγγιών.

o   Προβλεπόμενη Θερμοκρασία κρασιού,  όχι περισσότερη από 130 όχι μικρότερη από 100

** Με τον όρο τανίνη είναι γνωστή ομάδα χημικών ουσιών που βρίσκονται στους καρπούς της βελανιδιάς, στο φλοιό της ακακίας, στο τσάι κ.α.

Λίγες διευκρινήσεις για το ροζέ κρασί και μια πρόταση συνοδευτικού παρασκευάσματος  στην εκπαιδευτική σελίδα γαστρονομίας, με θέμα την εκστρατεία Εθνικής  μαγειρικής .