Τι είναι το πατέ και ποια η χρήση του.
Πατέ είναι μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται σε πολλά είδη τροφίμων. Η τεχνική η οποία πρέπει να εφαρμόσουμε ορίζετε από την ζύμη και έχει δύο κατηγορίες.
Το πατέ θα το βρούμε και σκέτο σαν φάρσα ,αλλά η κύρια ονομασία του προέρχεται από την ζύμη την οποία χρησιμοποιούμε. Πραγματοποιείτε και εκτελείτε μέσα σε μία ζύμη που την προορίζουμε για ένα είδος τερίνας.
Της ζύμες που παρασκευάζουμε για το πατέ, είναι και οι αντίστοιχες των ονομάτων τους , όπως πατ μπριζέ ή πατ φονσέ.