Ελληνική 

φασόλια και μαγειρίτσα 
 
Γερμανική 
Σούπα με κεράσια / αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα προσθέτουμε σε νερό με κανέλα ξύσμα λεμονιού. βρα΄ζουμε σε χαμιλή θερμοκρασία και προσθέτουμε κορν φλάορ. Σουρόνουνε περνόντας απο σινουά. ξανα τοποθετούμε σε χαμιλή φωτιά για λίγα λεπτά. σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πετροκέρασα και καβουρδισμένα κρουτόν απο σοκολατένιο παντεσπάνι. 
 
ΙΤΑΛΙΚΗ
Μινεστρόνε, μια σούπα που αποτελείται απο μπουγιόν, μακαρονάκι κουτό και ντομάτα κονκασέ.Γαρνίρουμε με πέστο βασιλικού, σκορδατα κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα. 
 
ΑΓΓΛΙΚΗ 
Οξ τέιλ. ειναι μι ασούπα η οποία η κύρια πρώτη ύλη της είναι η βοδινή ουρά. Την ψήνουμε αρκετά με ένα μιρεπουά λαχανικών,  την βράζουμε χρησιμοποιόντας ένα κονσομέ κλασικό. αφού τη έχουμ βράεσει 2 ώρες τουλάχιστον. λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε κρασί μαδέρα και μπρινουάζ λαχανικών. 
 
Ισπανικιή