Συμπυκνωμένο
γάλα ονομάζουμε το γάλα το οποίο προκαλείτε συμπύκνωση, με την τεχνική επεξεργασία της εξάτμισης. Η ποσότητα συμπύκνωσης και εξάτμισης που προκαλείτε από την τεχνική επεξεργασία, είναι 3 προς 1.
Παστεριωμένο γάλα
ονομάζουμε το γάλα το οποίο υπέστη θερμική επεξεργασία συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, με ένα και μοναδικό σκοπό την απαλλαγή από μικροβιακή ύλη, η οποία μειώνει το χρόνο ζωής σε ένζυμα και γαλακτοποιητες.
Αλλοιώσεις φρέσκου γάλακτος.
Πικρό λόγου κατανάλωση του ζώου από πικρά χόρτα .
Αλμυρή γεύση λόγου μαστίτιδας που έχει υποστεί το ζώο.
Τάγγισμα, λόγου αλλοίωση του λίπους.
Συμπαγές υφής με μικρούς κόκκους, λόγου συντήρησης υψηλής θερμοκρασίας.
Γεύση ψαριού λόγου μικροβίων