Το τρόφιμο το οποίο καταναλώνεται από τον άνθρωπο πρέπει να έχει όλες τις βρώσιμες τροφικές ιδιότητες, δηλαδή να είναι επαρκείς ως προς το άρωμα, την γεύση και την εμφάνιση. Μια σωστή τροφή πρέπει να περιέχει να είναι εμπλουτισμένο με το δυνατών περισσότερα χαρακτηριστικά τα οποία παραπέπτουν  σε ένα επαρκεί βρώσιμο προϊόν, είτε είναι ένα πλήρες τρόφιμο είτε είναι ένα σνακ.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι 

-Να έχει ευχάριστη γεύση και να είναι υπέρ της σωστής και εύκολής λειτουργίας  του πεπτικού συστήματος.

-Το περιεχόμενο του να είναι αρκετά πλήρες ως προς τα θρεπτικά και αναγκαία συστατικά που απαιτεί  ο οργανισμός.

-Να μην περιέχει περισσότερες θερμίδες από το ζητούμενο. ( όσο γίνεται ποιο κοντά σε αυτό)

-Η αίσθηση της κυτταρίνης να είναι αρκετή,  έτσι ώστε να υπάρχει ο κορεσμός και να μην καταναλώνουμε περισσότερο από το επιτρεπτό.

-Να μην περιέχει ουσίες χημικές και απαγορευμένες ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό. 

 

Δημοσκόπηση

Αποτύπωμα

2014-11-25 16:52
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα,  ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα καταγράφοντας την αφιέρωση στην καρτέλα “  αφιερώματα & σχόλια” Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση που λαμβάνω μέσα απο τα καλά σας σχόλια και την προβολή...

Φωτογκαλερί: Διατροφολογία - Τροφογνωσία