Αλεμάντ/ για μεγάλα κομμάτια κράτος
-Αλζασιέν/ για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ταρταλέτες με σουκρούτ, γαρνί με σοτέ αλλαντικά και φρ θυμάρι
-Αλζαριέν/ για κρεατικά, ντομάτες ετιβέ( ψημένες σε σκεπασμένο σκεύος με τα δικά του υγρά), και μπάλες από γλυκοπατάτα με φρέσκα μυρωδικά και κρέμα.
-Αμπασαντερ για κρατικά/ πατάτες ντυσέ με αγκινάρες γεμιστές από πουρέ μανιταριών τρούφες και αρωματικό έλαιο.
-αλα αν γκλεζ για πουλερικά/ καρότα ναβέ ( τρόπος κοπής), λαχανικά ατμού, σερβιρισμένα μ βούτυρο μυρωδικών
-Ασιεν, κρεατικά λευκά/ κρεμμύδια σαλότ, μαγειρεμένα σε άσπρο φον, σοτέ μανητάρια.
-ανταλούζ για κρεατικά πιπεριές Φλωρίνης με ρύζι, μυρωδικά και ντομάτα γλασέ.
-απλεζιεν για τουρνεντό, τηγανιτές μελιτζάνες γεμισμένα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα γλασέ.
-Αρμενοβιλ, για κρεατικά/ κύβους από καρδιά αγκινάρας σοτέ με ντομάτες γλασέ, πράσινα φασολάκια λεπτά, baby πατάτες βουτύρου.
-Αφρικάνα για κρατικά πουλερικά/ μανιτάρια άγρια, πατάτες και μελιτζάνες εμενσέ, φρ μαϊντανό.
-βικτόρια, για κρεατικά / μακαρόνια βουτύρου, ντομάτες και σελινόριζα σοτέ, μους πατάτας .
-Γκρεκ/ για ραγού, ρύζι αλα γκρεκ
-Ενρι, για τουρνέ και νουαζέτ/ πατάτες τσιπς, κερσόν ή μαϊντανό, και τριμμένο τυρί.
-Ζιγκαρα, για σκαλόπ, τουρνέ, νουαζέτ. Σοτέ από γλώσσα μόσχου μπέικον και τρούφες σβήνουμε με κρασί κόκκινο, ντεμιγκλάς και μασκάρουμε με σάλτσα ολλανταίζ.