Σούπες απέραστες

Οι σούπες αυτής της κατηγορία, είναι όλες οι σούπες οι οποίες η  πρώτη τους ύλη καθώς και η γαρνίρα τους είναι εμφανές. Το σώμα των υλικών δεν παραμορφώνονται και στο τελικό αποτέλεσμα παραμένουν ολόκληρα.

Οι απέραστες σούπες  στο τελικό αποτέλεσμα τους, πρέπει μαζί με το υγρό – ζωμό, να  έχουμε στο κουτάλι μας και μια ποσότητα της πρώτης ύλης σαν κομμάτι, αν όχι στην βασική του μορφή, αλλά όχι περισσότερο παραμορφωμένο πέρα από την μικρή επιρροή  που υπέστη από την  θερμική  του επεξεργασίας. 

 

Κατηγορίες

Σούπα Κιουλτιβατέρ

Χρησιμοποιούμε για την Παρασκευή αυτής της σούπας, βούτυρό λάδι αρωματισμένο από καπνιστό  πανσέτα χοιρινού, ένα μείγμα λαχανικών, ζωμός  λαχανικών ή πουλερικών και συνοδεύουμε με κρουτόν και τριμμένο τυρί.

Σούπα Μπον Φαμ

Χρησιμοποιούμε πράσο πατάτα και σελινόριζα κομμένα εμενσέ και σοταρισμένα ελαφρός, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών  ή πουλερικών και λίγο πρίν το τέλος με κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε πριν το σερβίρισμα με ένα μιρεπουά.

Σούπα πιεζάν

Σοτάρουμε ένα μείγμα λαχανικών, από φασολάκια , πράσα , καρότα και σελινόριζα  κομμένα μπρινουάζ, αποσύρουμε και σοτάρουμε μπέικον και ξανά τοποθετούμε όλα τα λαχανικά ξανά. Προσθέτουμε ζωμό και σερβίρουμε με σερβίγ η μιρεπουά.

 

 

Φωτογκαλερί: απέραστες σούπες