Chef saucier

Είναι ο υπεύθυνος κυρίως για την παρασκευή σαλτσών και ζωμών. Ο ρόλος του όμως έχει και μια δευτερεύων  σημασία στην κουζίνα, διότι παραδίδει και τις υπηρεσίες του συνήθως και στην κρύα κουζίνα.

Chef Entremetier

Είναι ο Chef που πρωταρχικός του ρόλος είναι η παραγωγή  σούπας κα  Κονσομέ, επίσης φροντίζει και για την παραγωγή, όπως αυγά ρύζι πατάτες ζυμαρικά και λαχανικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ως συνοδευτικά.  

Chef Rotisseur

Το τμήμα υπευθυνότητας του chef αυτού είναι η παρασκευές όλων των ψητών κρεάτων και ψαριών πουλερικών και γενικότερα ότι έχει να κάνει με ένα ψητό παρασκεύασμα.  

Chef garde manger

Ο κύριος ρόλος του είναι να παραδίδει φλιταρισμένα κρεατικά, ψαρικά , πουλερικά σε όλους τους τμήματα κουζίνας του ξενοδοχείου.

Chef patissier

Το τμήμα του είναι η γενικότερη ζαχαροπλαστική, με επιτήρηση στη παρασκευή των πρωινών και την παρασκευή  φρέσκων ζυμαρικών.  

Chef tournant

Ο ρόλος του είναι  αναπληρωματικός, αφού είναι  ο αναπληρωτής όλων των παραπάνω chef  όταν κάποιος από αυτούς δεν είναι στο πόστο του.

Chef poissonnier

Δημιουργεί ειδικά πιάτα ψαρικών, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει υπο την ευθύνη του τα ψάρια σχάρας.    

Chef boucher

Είναι ο τμηματάρχης του κρεοπωλείου στο ξενοδοχείο, καθώς έκτος από τον διαχωρισμό κρεατοπαρασκευμάτων αναλαμβάνει και τον διαχωρισμό ψαρικών σε σκεύη έτοιμα  μεριδοποιημένα τα οποία θα μεταβούν σε όλα τα τμήματα κουζίνας του ξενοδοχείου.