ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα στάδια του μούστου κατά την διάρκεια επεξεργασίας παραγωγής.
I. Εκραγιστήριο, είναι το μηχάνημα το οποίο, μετά την περισυλλογή των σταφυλιών στο σταφυλοδόχο, γίνεται ο διαχωρισμός ρώγας του σταφυλιού από τα κοτσάνια.
II. Θλιπτήριο, εδώ σπάει η ρώγα του σταφυλιού και παίρνουμε ένα μέρος από τους χυμό του.
III. Πιεστήριο, εδώ περνάει όλοι η μάζα του σταφυλιού και με την διαδικασία που υπέστη μετά το πιεστήριο, οι χυμοί που παραλαμβάνουμε, ψύχονται περίπου 10΄0C.
IV. Απολάσπωσης, παραμένει σε μια δεξαμενή μία νύχτα και τα εναέρια σωματίδια που δημιουργούνται διαλύονται.
V. Αλκοολική ζύμωση, το καθαρό πλέον υγρό στοιχείο που απομένει, παραπέμπετε σε δεξαμενές για να εφαρμοστή η ζύμωση.
VI. Διάρκεια επεξεργασίας, η αλκοολική ζύμωση γίνεται πάντα στους 180C για την αργή και σταθερή ζύμωση του υγρού στοιχείου και να αποτελέσει ένα αρωματικά πλούσια και ποιοτικό οίνο.