Τα καθήκοντα του υπεύθυνου παραλαβών υλικών για μια επαγγελματική κουζίνα είναι σαφές, ότι έχει μερίδιο ευθύνης, τόσο για την αποστολή της σωστής παραγγελίας προϊόντων που έχουν δοθεί από την εταιρεία ( προμηθευτή) για την εταιρία ( πελάτη).
Εξίσου σημαντικό είναι και η καταγραφή ποσότητας που έχει σταλεί από την προμηθευτική εταιρεία προς την εταιρεία “πελάτη”.
· Έλεγχος ποιότητας ποσότητας και τιμής των προϊόντων
· Σφράγισμα τιμολογίου
· Συμπλήρωση των εγγράφων που έχει ορίσει η εταιρεία όσο αφορά αυτή την διαδικασία.
· Ασφαλή μεταφορά προϊόντων στους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους.
· Άμεση και ασφαλή διαβίβαση των τιμολογίων στους αρμόδιους φορείς της εταιρείας