Ελλινική σούπα

Φασόλια και Μαγειριτσα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ

Σούπα με κεράσια, χωρίς κουκούτσια, προθέτουμε λίγο ζωμό ελαφρύ, και δένουμε με κορν φλάορ. Γαρνίρουμε με ολόκληρα πετροκέρασα

και καβουρδισμένα κρουτόν από σοκολατένιο παντεσπάνι.

 

ΙΤΑΛΙΚΗ

Μινεστρόνε είναι μια παραδοσιακή σούπα της Ιταλίας η οποία αποτελείται από μπουγίον, μακαρονάκι κουτό και ντομάτα κονκασέ και κόκκινα φασόλια. Γαρνίρουμε με λαχανικά ολόκληρα, βρασμένα σε ζωμό λαχανικών. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε πέστο βασιλικού σκορδάτα κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

 

ΑΓΓΛΙΚΗ

Οξ τέιλ / Η βοδινή ορά είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της σούπας, η οποία ψήνετε στο φούρνο με ένα μιρεπουά και στη συνέχεια την βράζουμε σε ένα κονσομέ απλό για 2 ώρες τουλάχιστον.

Γαρνίρουμε με μπρινουάζ λαχανικών και λίγο κρασί μαδέρα.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΗ

Η Γκασπάτσο είναι η παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας, η οποία αποκλείεται, από ντομάτα κομμένα αγγουράκια, αβοκάντο, πιπεριές, και σκόρδο και φρ. κρεμμύδι αλάτι πιπερι. Τα μπλεντάρουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και την σερβίρουμε σε κρύο ποτήρι, ή σουπιέρα.  

Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο

 

ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Γκουύλας. Είναι  ένα κοκκινιστό με βοδινό, κύβους πατάτας και ντομάτα κονκασέ.

 

Ποντιακή / Ρωσική 

Μπορτς

χρησιμοποιούμε κρέμας απο πάπια και οτ βράζουμε μέ ένα μπουγιόν, μιρπουά λαχανικών και κόκκινο λάχανο. Τα περνάμε απο ένα σινουά και  ξανα τοποθετούμε στη φωτιά προσθέτοτας κρέασ βοδινό, πάπιας, ζουλιέν λουκάνικα και γαρνίρω με ζουλιέν απο παντζάρι και λαχανικά. Πριν το σερβίρισμα προσθέτω και κρέμα με παντζαρόζουμο. 

 

 

Φωτογκαλερί: Εθνικές Σούπες