ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Τα στάδια  του μούστου κατά την διάρκεια επεξεργασίας παραγωγής.

        I.             Εκραγιστήριο, είναι το μηχάνημα το οποίο, μετά την περισυλλογή των σταφυλιών  στο  σταφυλοδόχο,  γίνεται ο διαχωρισμός   ρώγας                             του σταφυλιού από τα κοτσάνια.

        II.            Θλιπτήριο,  εδώ σπάει η ρώγα του σταφυλιού και παίρνουμε ένα μέρος από τους   χυμό του.

        III.            Πιεστήριο, εδώ περνάει όλοι η μάζα του σταφυλιού και με την διαδικασία που υπέστη μετά το πιεστήριο, οι χυμοί που παραλαμβάνουμε,                         ψύχονται περίπου 10΄0C.

       IV.            Απολάσπωσης, παραμένει σε μια δεξαμενή μία νύχτα και τα εναέρια σωματίδια  που δημιουργούνται διαλύονται. 

       V.            Αλκοολική ζύμωση, το καθαρό πλέον υγρό στοιχείο που απομένει, παραπέμπετε σε δεξαμενές για να εφαρμοστή η ζύμωση.

      VI.            Διάρκεια επεξεργασίας, η αλκοολική ζύμωση γίνεται πάντα στους 180C για την αργή και σταθερή ζύμωση του υγρού στοιχείου και να                     αποτελέσει ένα αρωματικά πλούσια και ποιοτικό οίνο.    

 

Φωτογκαλερί: Μούστος

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”