Το τραπεζάκι αυτό έχει ως σκοπό την παρουσίαση της τεχνικής θερμική επεξεργασίας μπροστά στο πελάτη ενός εστιατορίου.  Είναι ένα “project” που δεν θα το βρείτε  σε εστιατόρια καθημερινής χρήσεις και ο λόγος είναι η δεξιότητα τα τεχνικής αυτή, ο ειδικός εξοπλισμός και ο κατάλληλος χρήστης, με αποτέλεσμα να εφαρμόζετε σε περισσότερο ακριβά εστιατόρια.

Το τραπεζάκι  |"gueridon" αποτελείται από τέσσερα ροδάκια για βάση όπου και βοηθάει στην μετακίνηση του εντός της τραπεζαρίας του εστιατορίου. Στο ταμπλό ( επάνω μέρος) έχει   μία με δύο εστίες φωτιάς οι οποίες λειτουργούν με φλόγα  υγραερίου, όπου φέρει την κατάλληλη εντοιχισμένη μποτίλια στο κάτω μέρος του καροτσιού και  η οποία δεν είναι ορατή από την μεριά του πελάτη. Ακόμα στα δεξιά ή και αριστερά υπάρχουν  ράφια μικρά στα οποία τοποθετούνται τα υλικά για την συγκεκριμένη κάθε φορά εκτέλεση του παρασκευάσματος  που έχει ζητηθεί από τον πελάτη.  Τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή αυτή,  είναι μονάχα τα τηγάνια, όπου γίνεται και η χρήση θερμικής  επεξεργασίας τροφίμου “σοτέ”. Επίσης είναι σχεδόν πάντα η συνοδευτική τεχνική “flambé” με την οποία τελειώνουμε το μαγείρεμα του τρόφιμου και σερβίρουμε είτε σε κάποιο  πιάτο είτε με το ίδιο τηγάνι επάνω σε κάποιο σανίδι .

 

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”    

Φωτογκαλερί: Gueridon