Βασικά διεθνή παρασκευάσματα ζυμαρικών 

Η ποιο γνωστές και βασικές εκτελέσεις ζυμαρικών

Ø  Αλα Ναπολιτέν

αποτελείτε από μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας, η οποία έχει περάσει από τεχνική μαγειρέματος σύβραση, με την προσθήκη κλασικών αρωματικών, όπως το μόνο που περιέχει από μυρωδικά είναι το φύλλο δάφνης.  

o   Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι α φύγουν τα περιττά και πολλά υγρά της ντομάτας, αλλά και  η μείωση της οξύτητας της. Η  έντονη γεύση ντομάτας όπου στο μαγείρεμα επιθυμούμε μια ποιο ήπια και  καλό μαγειρεμένη επίγευση ντομάτας και όχι τόση  γεύση ωμών στοιχείων του προϊόντος αυτού.

Ø  Αλ α ιταλιέν

Πρόκειται για ένα σπαγγέτι μακαρόνι,  το οποίο αφού το βράσουμε στην σωστή θερμοκρασία και στην κατάλληλη χρονική διάρκεια  του, το περνάμε από την διαδικασία ελαφρύ σοταρίσματος σε ένα τηγάνι με χαμηλή θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας  βούτυρο κλαριφιέ και γαρνίρουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί σερβίροντας το απευθείας.

o   Μην αφήστε τα μακαρόνια στην αναμονή μετά το βούτυρο  τους περισσότερο από ένα λεπτό σε επιφάνεια όπου υπάρχει τεχνίτη θερμοκρασία λαμπτήρων, διότι θα υποστεί  το τρόφιμο την αλλοίωση των τυριών και την υγρασία του κύριου υλικού αλλά και την μείωση του αρώματος  του βουτύρου.  

Ø  Αλα μπολονέζ

Στην ουσία αποτελείτε από την αρχική επεξεργασία της (αλα ιταλιέν), με την διαφορά ότι προσθέτουμε ένα χονδροκομμένο αρωματικό κιμά. Η θερμική επεξεργασία του κιμά, είναι η τεχνική του σοταρίσματος σε αρκετά δυνατή φωτιά με μικρή διάρκεια  μαγειρέματος  αυτού. Τελειώνουμε το σοτάρισμα του κιμά προσθέτοντας μια μικρώ ποσότητα ντομάτας “Νάπολη ”. Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε απευθείας.  

Ø  Au gratin

 Βασικά επρόκειτο  για μια διαδικασία  θερμικής  επεξεργασίας.   Είναι τα αρχικά μακαρόνια “italien” τα οποία προσθέτουμε στην σαλαμάνδρα ή στο φούρνο με την ποιο κοντινή έκθεση του προϊόντος στις αντιστάσεις , για την χρονική διάρκεια  1-2 λεπτά

( μέχρι να  πάρει ένα χρυσαφί γυαλιστερό χρώμα το τυρί) ή με κάποια σάλτσα κρέμα μορνέ.  

o   Η προσοχή αυτής της τεχνικής είναι η περισσότερο μικρή έκθεση του τροφίμου στην δυνατή θερμοκρασία των αντιστάσεων, με αποτέλεσμα την πλήρη αλλοίωση  και αφυδάτωση τόσο των τυριών όσο και των ζυμαρικών .

Ø  Μιλανέζ

Συνθέτετε  το τρόφιμο των  ζυμαρικών ( ιταλιέν)  με την μαγειρεμένη και την είδη συμπυκνωμένη σάλτσα ντεμιγκλάς.