Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την διαφορά γαστρονομία από την επαγγελματική γαστρονομία. Είναι βασικό, για να μπορέσει η ελληνική κουζίνα  να ακολουθήσει  μια αναγνωρισμένη διεθνή πορεία όπως οι υπόλοιπες διεθνή αναγνωρισμένες κουζίνες ανα τον κόσμο με το αναγνωρισμένο τους φαγητό.

Η χώρα μας  παράγει πολλά προϊόντα τα οποία διαθέτουν την καλύτερη και αναγνωρισμένη ποιότητα της, για πρώτη και βασική ύλη στην γαστρονομία. Λόγου γεωγραφικής θέσης της χώρας μας  το  κλίμα της είναι τέτοιο το οποίο ευνοεί σε πολλά προϊόντα τόσο την γευστικότητα, το άρωμα, επίσης και την όψη από αυτά, όπως χρώμα μέγεθος κ.α.

Το ότι οι περισσότεροι λαοί έχουν εδραιώσει  το παραδοσιακό τους φαγητό στον παγκόσμιο κατάλογο της διεθνούς γαστρονομίας δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα έχουν κάνει πολλά περισσότερα από ότι εμείς  τόσα χρόνια.

   Ένα μεσογειακό φαγητό για να είναι το μαγειρικό του άθροισμα σωστό, τόσο γευστικά όσο και σε  όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, έχει αποδειχθεί ότι  η νοτιότερη περιοχή της μεσογείου είναι  ως η περισσότερο κατάλληλη για την παραγωγή αυτών. Η χώρα μας είναι η μόνη που μπορεί  να έχει αυτό το χάρισμα και δυνατότητα να παράγει πολλά από αυτά τα  προϊόντα.

Εμείς έχουμε την υποχρέωση να καθιερώσουμε αυτά τα προϊόντα τόσο στη αγορά, όσο και στην καθημερινή μας κουζίνα, χρησιμοποιώντας τα στο καθημερινό μας φαγητό.

Για αυτό το λόγο έχω ξεκινήσει την δεύτερη εκστρατεία εθνικής γαστρονομίας εδώ και περίπου 2 χρόνια, για να σας  παρουσιάσω πολλές τεχνοτροπίες που δεν έχουν ειπωθεί και καθιερωθεί στο καθημερινό μας μαγείρεμα.  Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος ο οποίος φέρνει την διαφορά μεταξύ μαγειρέματος με επαγγελματικού μαγειρέματος.

 Για να μην ξεχνάμε την ιστορία  και την κουλτούρα μας, η  πρώτη και σημαντικότερη ¨εκστρατεία εθνικής γαστρονομίας¨ έγινε επίσημα ήταν το 1926 από το πολύ γνωστό εθνικό μας αρχιμάγειρα Νικόλαο Τσελεμεντέ. 

  Το 1926 μιλάμε για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία ενός οδηγού γαστρονομίας (μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής), με το οποίο ουσιαστικά ξεκινάει η πρώτη εκστρατεία οικιακής εθνικής μαγειρικής από τον ίδιο. Εδραιώνεται η οικιακή κατσαρόλα και εξαπλώνεται όλοι η παραδοσιακή εθνική μας κουζίνα σε όλα τα νοικοκυριά που μέχρι και σήμερα συνεχίζεται.

Αφού αναφέρομαι σε εκστρατεία δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στα απαιτούμενα όπλα για αυτήν. Μόνο που σε αυτήν την εκστρατεία εθνικής  γαστρονομίας, υπάρχουν μαγειρικά σκεύη για  όπλα και το καλύτερο από όλα αυτά είναι, η εθνική μας κατσαρόλα, η οποία καθιερώνει το ελληνικό καθημερινό φαγητό.

  Όπως όλα τα εργαλεία χρειάζονται κάποια εξειδίκευση, έτσι και η κατσαρόλα, έχει σημαντικές και εξειδικευμένες τεχνοτροπίες οι οποίες δεν έχουν ειπωθεί και καθιερωθεί στο οικιακό μαγείρεμα

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι για ένα νόστιμο και καλοφτιαγμένο παρασκεύασμα δεν φτάνει μόνο το τελικό του γευστικό αποτέλεσμα, αν και σε αυτό δίνουμε την μεγαλύτερη βάση στην καθημερινή μας κατανάλωση, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια για την διάκριση και αναγνώριση ενός καλού φαγητού.  

 Η σημερινή εκστρατεία εθνικής γαστρονομίας που ξεκινάω έχει να κάνει με την   περισσότερη εξειδίκευση των γαστρονομικών τεχνικών και των λεπτομερών της κουζίνας,  εφαρμόζοντας στον οικιακό σας χώρο, για να φέρεται ένα ντελικάτο αποτέλεσμα στο πιάτο σας,  όπως και στα γκουρμέ εστιατόρια. Έχει ως  στόχο την εκσυγχρόνιση όλου αυτού του  μαγειρικού πλούτου που έχουμε παραλάβει όλοι μας δω και 10ετιες, αλλά και πολλά διεθνή αναγνωσμένα και καθιερωμένα παρασκευάσματα από τον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Οι  εφαρμογές που θα βρείτε στο περιεχόμενο της σελίδας, είναι οι διεθνή αναγνωρισμένοι κανόνες γαστρονομίας για  γκουρμε  παρασκευάσματα  και  επεξεργασίας ντελικατέσεν τροφίμων, αλλά και μυστικά επαγγελματικής κουζίνας, που δεν έχουν ειπωθεί  ή δεν έχουν εδραιωθεί  στην οικιακή μαγειρική, ως σημαντική κανόνες για το ντελικάτο αποτέλεσμα στις μαγειρικές σας αλχημείες.   

 

 

Φωτογκαλερί: Εκστρατεία Εθνικής Μαγειρικής

Νέα

Δημοσκόπηση

2014-12-14 13:19
Αφήστε το αποτύπωμα σας  κάνοντας “like” στην αρχική σελίδα ή ψηφίζοντας στην αριστερή λίστα "δημοσκόπηση"  ακόμα μπορείτε να καταγράψετε την γνώησας-άποψη σας για την σελίδα  στην καρτέλα “ σχόλια και αφιερώματα”    

Φωτογκαλερί: Εκστρατεία Εθνικής Μαγειρικής